Marko Krstić o smeni na čelu opštine Trgovište: I posle njega - on

Vranje - Vlast u Trgovštu pod kontrolom je isključivo jednog čoveka - Nenada Krstića Žuće - kome ne sme niko da se suprotstavi u donošenju odluka i kadrovanju, pa čak ni dojučerašnja predsednica opštine Miljana Stojanović Zlatković i predsednik Skupštine opštine Aleksandar Kolić, tvrdi Marko Krstić, lider opštinskog odbora opozicione Narodne stranke.

"Sazivanje svake skupštine u Trgovištu, završava se nekom rotacijom kadrova, ali bez ikakve odgovornosti nakon kolapsa i problema koji se dešavaju u vođenju lokalne samouprave", navodi Krstić.

Degradacija doskorašnjeg predsednika skupštine Aleksandra Kolića, dodaje on, ogleda se u tome što on "odlazi na mesto člana veća zaduženog za budžet i finansije.

"Možda to ima i veze sa kriptovalutama i pravljenjem elektronskog novca.

Ili sa treniranjem i džogiranjem u radno vreme.

Bivša predsednica demantuje samu sebe kako je sve u redu i kako nema problema u funkcionisanju lokalne samouprave, ali nikako ne govori šta je do sada radio i po kom osnovu je koristio opštinske benefite prvi čovek SNS-a u Trgovištu Nenad Krstić", kaže Marko Krstić iz Narodne stranke.

On dodaje da su, samo nekoliko sati pre održavanja sednice skupštine, Zlatkovićeva i Kolić podneli ostavke "iz ličnih razloga".

"Bivša predsednica duguje objašnjenje svim građanima koji su dali poverenje njenoj stranci i političkoj grupaciji na izborima - zbog čega se odlučila na taj čin, da li je bila primorana ili se je zbog političke odgovornosti povukla?

Dok se naprednjaci rotiraju i igraju svoje političke igre, Trgovište tone u propast i u njemu svakim danom živi sve manje ljudi.

Ovakve kozmetičke promene služe samo za prikrivanje naprednjačke nesposobnosti u upravljanju opštinom i pokazuju u kojoj su meri oni spremni da čuvaju samo sebe, ne misleći na ovo malo naroda koji i dalje živi u Trgovištu.

Zbog svih ovih dešavanja, zahtevamo raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Trgovištu, pa neka narod da sud da li naprednjaci i dalje imaju mandat da upravljaju opštinom", zaključuje Marko Krstić u saopštenju za javnost.

Najnovije vesti