Makar do sutra: Surdulički i bujanovački kafići odolevaju koronavirusu

Vranje/Bujanovac - Kafići i drugi ugostiteljski objekti u Bujanovcu mogu i dalje da rade, iako je predsednik opštine Šaip Kamberi u četvrtak najavio moguću zabranu rada zbog nepoštovanja propisa.

- Kafići i restorani ostaju da rade kao do sada zato što je ministar Rasim Ljajić najavio za subotu odluku po ovom pitanju koja će najverovatnije biti obavezajuća za sve - rekao je Kamberi na sednici Štaba za vanredne situacije u petak.

Prema ranije dometoj odluci radno vreme je od 8 do 18 sati, udaljenost između stolova mora da bude najmanje 2 metra a u lokalu ne sme da bude više od 50 gostiju.

Kamberi je naveo da su Bujanovac i Surdulica jedine sredine u Pčinjskom okrugu u kojima nije zabranjen rad ugostiteljskih objekata u vreme vanrednog stanja zbog korona virusa.

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju, centru okruga, zabranio je najpre rad u ponedeljak 16. marta rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru, a potom i rad otvorenih bašti kafića i restorana, kao i dostavu hrane iz ovih objekata u sredu 18. marta.

KAŽNJEN PENZIONER

Jedan penzioner iz Bujanovca kažnjen je sa 150.000 dinara jer nije poštovao zabranu kretanja za osobe starije od 65 godina, javlja portal Bujanovačke. Njega su nadležni organi zatekli u samom centru Bujanovca. Pored lekara i predsednik opštine Šaip Kamberi apelovao je na građane da poštuju propisane mere.

Najnovije vesti