Maštolendu treće mesto na sportskim susretima u Lebanu

Ekipa Maštolenda iz Vranja osvojila je treće mesto na X Sportskim susretima dnevnih boravaka dece i omladine sa smetnjama u razvoju južne i jugoistočne Srbije u Lebanu.

Na ovoj smotri nadmetalo se petnaest timova.

Oni su demosntrirali veštine u disciplinama skok u dalj, košarka, pikado, šut na gol i obaranje čunjeva.

Dnevni boravak Maštolend, koji funkcioniše pri JU Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju, osvojio je u prošlosti više nagrada na sličnim takmičenjima.

U Aleksincu su lane, na IX Sportskim susretima osvojili prvo mesto i dve zlatne medalje u disciplini skok u dalj iz mesta i pikado i prvo mesto u generalnom plasmanu.

MAŠTOLEND

Dnevni boravak za decu i mlade sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama kao usluga socijalne zaštite predstavlja posebnu organizacionu jedinicu - uslugu JU Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju, gde se deci i mladima sa smetnjama u razvoju obezbeđuje vaspitanje i pripremu korisnika za jednostavan rad i brigu o sebi. Uključene su sledeće kategorije korisnika: osobe sa mentalnom retardacijom, kombinovanim smetnjama, autizmom, daunovim sindromom i pervazivnim razvojnim poremećajima. Ovom uslugom korisnicima se obezbeđuje i praćenje zdravstvenog stanja kao i prva pomoć do dolaska roditelja, prevoz od kuće do boravka i nazad, kao i užina. Sa decom u Dnevnom boravku rade specijalni pedagozi, psiholog, profesor fizičkog vaspitanja, kao i saradnici. Svi korisnici usluge su sa teritorije Grada Vranja, ali po potrebi mogu biti uključeni korisnici iz susednih opština Pčinjskog okruga jer Centar poseduje vozilo namenjeno isključivo prevozu korisnika ove usluge.

Najnovije vesti