Eksplodirala lokomotiva kod Levosoja, blokiran železnički saobraćaj

Na ulazu u Železničku stanicu Bujanovac, kod sela Levosoje, oko 17.30 časova eksplodirala je lokomotiva teretnog voza, koji je došao iz smera Preševa i po nezvaničnim informacijama navodno prevozio opasan teret.

Nezvanično, informaciju o opasnoj materiji u vagonima policajcima i vatrogascima preneo je mašinovođa.

Ipak, vatra je zahvatila samo lokomotivu.

Po rečima očevidaca lokomotiva je nakon izbijanja požara i eksplodirala.

U ovom incidentu niko nije povređen, javljaju Bujanovačke.

Policija je predveče zabranila meštanima Levosoja da izlaze iz kuća usled moguće opasnosti od zagađenja vazduha.

Po informacijama sa lica mesta, policajci sa zaštitnim maskama nisu dozvoljavali meštanima Levosoja da napuštaju svoje domove, niti da prilaze mestu incidenta zbog opasnih materija u vozu.

Putevi u ovom području bili su blokirani, dok vatrogasci nisu uspeli da ugase požar na lokomotivi.

Kako javljaju meštani, više se ne vidi dim iz lokomotive, ali ga ima u okolini.

Koridor 10 bio je neko vreme zatvoren za saobraćaj, a vozila su od Preševa do Bujanovca preusmeravana na stari put.

Potvrda Železnica Srbije

Preduzeće Infrastruktura Železnice Srbije potvrdilo je da je došlo do požara na lokomotivi koja je vukla teretni voz vlasništvo Kargo Srbija.

- Železnički saobraćaj na deonici Bujanovac – Preševo, na međunarodnom Koridoru 10, trenutno je u prekidu, zbog požara na lokomotivi teretnog voza „Srbija Karga“, koji se dogodio danas u 16.34 sati, u železničkoj stanici Bujanovac - navodi se u saopštenju.

Lokomotiva iz sastava teretnog voza „Srbija Karga“, koji je prevozio kontejnere, zapalila se na ulaznom signalu u železničku stanicu Bujanovac, a gašenje požara trajalo je duže od dva sata.

- Požar je trenutno lokalizovan, a na mestu događaja nalaze se pripadnici MUP-a i Vatrogasne jedinice, kao i radnici železnice. Ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja na ovom delu Koridora 10 očekuje se tokom sutrašnjeg prepodneva. Železnička komisija za vanredne događaje utvrdiće uzroke ovog požara - piše u saopštenju.

Najnovije vesti