LPA: Platite akontaciju poreza do 14. februara

Lokalna poreska administracija Gradske uprave Vranja obavestila je sve poreske obveznike da su dužni da do 14. februara plate prvu ratu akontacije poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica po rešenju iz 2019. godine.

- Redovnim i blagovremenim izmirenjem poreza obveznici izbegavaju gužve prilikom plaćanja, kao i obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata.

Za sva sporna pitanja i proveru stanja, poreski obveznik može se lično informisati u Gradskoj upravi u Odseku lokalne poreske administacije, putem brojeva telefona: 017/402-392, 402-397, 402-331 ili veb aplikacije Jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije (https://lpa.gov.rs).

Korisnici koji su u prethodnom periodu već registrovani u LPA i imaju otvoreno korisničko ime i šifru mogu pristupiti navedenom portalu, dok novi korisnici nalog za pristup (korisničko ime i šifru) otvaraju u Lokalnoj poreskoj administraciji i on važi na čitavoj teritoriji Republike Srbije - navode iz LPA.

Nakon brze registracije, poreski obveznici dobijaju uvid u kompletne podatke o zaduživanju na analitičkoj kartici po svim osnovama kojima se duže.

Najnovije vesti