LPA dostavlja i elektronska rešenja o porezu na imovinu

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu grada Vranja uspostavila je softversko rešenje koje omogućava elektronsko pečatiranje i elektronsko dostavljanje rešenja kojim se utvrđuje porez na imovinu fizičkog lica.

Lokalna poreska administracija (LPA) Gradske uprave obavestila je sve poreske obveznike da je, u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji, propisano i da se poreski akt koji donosi nadležni organ jedinice lokalne samouprave može dostaviti u elektronskom obliku preko jedinstvenog elektronskog sandučića u skladu sa zakonom kojim se uređuje elektronska uprava.

- Poreskim obveznicima lokalne poreske administracije koji su registrovani korisnici usluga elektronske uprave preko Portala eUprava i kojima je dodeljen Jedinstven elektronski sandučić, u ponedeljak 29. juna obavljeno je elektronsko dostavljanje rešenja, umesto dostave rešenja putem pošte koju obavlja JP Pošta Srbije.

U cilju otklanjanja bilo kakvih nejasnoća, softversko rešenje LPA je napravljeno tako da se rešenja dostavljaju ili fizički (preko Pošte) ili elektronski (u elektronski sandučić korisnika Portala eUprave), što znači, ako je poreskom obvezniku rešenje dostavljeno elektronski, neće mu biti dostavljeno fizički, preko pošte.

U skladu sa tim, građani Vranja koji imaju registrovan profil na Portalu eUprava dobili su elektronsko rešenje o utvrđenom porezu na imovinu za 2020. godinu putem nove usluge elektronske dostave u svoje Jedinstveno elektronsko sanduče na ovom portalu - navode iz LPA.

Elektronska dostava dokumenata (eDostava) u elektronski sandučić omogućava brzu, jednostavnu, pouzdanu i besplatnu dostavu rešenja, dokumenata i obaveštenja građanima Srbije od strane javne uprave.

Korišćenjem ove usluge i građanima i javnoj upravi u svakom trenutku dostupan je status poslatih elektronskih dokumenata.

Najnovije vesti