Leskovčani apsolutni pobednici Festivala Joakim Vujić u Vranju

Nagrada za najbolju dramsku predstavu u celini na upravo završenom 56. Festivalu profesionalnih pozorišta Joakim Vujić u Vranju pripala je komadu "Svici" Narodnog pozorišta u Leskovcu.

Nagrada za najbolju režiju otišla je Kseniji Krnjajski za predstavu "Svici" NP Leskovac.

Nagrada za najbolju scenografiju pripala je Goranu Stojčetoviću za predstavu "Ako se probudiš ili kao da je važno", rađenu u koprodukciji NP Leskovac i NP Priština.

Nagradu za najbolji kostim dobila je Suna Kažić za predstavu "Svici" NP Leskovac.

Nagrada za najbolju muziku otišla je u ruke Branku Džinoviću za predstavu "Dva viteza iz Verone" Šabačkog pozorišta.

Ravnopravne nagrade za glumačka ostvarenja dobili su Nataša Stanković, Bojan Veljović i Petra Dimitrijević za uloge u predstavi "Svici" NP Leskovac, kao i Marina Perić Stojanović za ulogu u predstavi "Ženidba i udadba" Knjaževsko serpskog teatra iz Kragujevca.

Nagradu za najboljeg mladog glumca dobila je Vranjanka Anica Petrović za ulogu u predstavi "Nečista krv" vranjskog teatra.

Specijalne nagrade dobili su Radomir Stamenković za dizajn svetla u predstavi "Svici" NP Leskovac i glumački ansambl Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju za predstavu "Nečista krv".

Sve odluke žirija donete su jednoglasno.

Žiri je radio u sastavu Valentin Vencel, direktor novosadskog pozorišta, prof dr Vlatko Ilić profesor na FDU u Beogradu i Slobodan Ljubičić, glumac Užičkog pozorišta.

LESKOVČANIMA I NAGRADA KRITIČARA

Nagrada okruglog stola kritičara festivala pripala je predstavi "Ako se probudiš ili kao da je važno" NP Leskovac i NP Priština.

Najnovije vesti