Lep jubilej Kulturno informativnog centra u Bosilegradu

Kulturno informativni centar (KIC) u Bosilegradu obeležiće u petak 12. oktobra lep jubilej, dvadeset godina postojanja i rada.

Sinonim delovanja ovog centra, koji brine o pravima i zaštiti identiteta pripadnika bugarske nacionalne manjine u Bosilegradu i Srbiji, je Ivan Nikolov, po zanimanju pravnik, a po profesiji novinar i publicista, inače dobitnik nagrade "Građanin Evrope" za 2016. godinu (koju dodeljuje Savet Evrope) i član Parlamenta Bugara u svetu.

Kako je Nikolov najavio na društvenim mrežama, u petak će povodom jubileja Bosilegrad posetiti vicepremijer Vlade Bugarske Valeri Simeonov, sa delegacijom Narodne skupštine Bugarske.

Oni će prisustvovati konferenciji pod nazivom "Dvadeset godina borbe za bugarsku kulturu".

Na dan jubileja, u Bosilegradu će nastupiti Simfonijski orkestar Sofije, sa dirigentom Svilenom Simeonovim, zatim ansambl "Sredec" i više drugih muzičkih izvođača iz Bugarske.

Tokom dve decenije KIC se afirmisao "kao jedna od najaktivnijih bugarskih organizacija u Srbiji i inostranstvu", kaže se u obraćanju direktora Centra Ivana Nikolova povodom obeležavanja jubileja.

Najnovije vesti