Krunić: Ovaj i Dinamo od jesenas su nebo i zemlja (VIDEO)

Simo Krunić, šef stručnog štaba Čukaričkog, ekipe koja čvrsto drži četvrtu poziciju na tabeli Super lige Srbije u fudbalu, izjavio je posle utakmice sa Dinamom u Surdulici da su "vranjski klub od jesenas i ovo sada nebo i zemlja".

- Ovo je totalno drugačija ekipa Dinama; ne bih da govorim o statistici, ali je činjenica da su u drugom delu sezone primili samo jedan gol.

Evo pogledajte i sami rezultate, iz ovo malo kola osvojili su maltene više bodova nego u celoj jesenjoj polusezoni kada su odigrali 21 kolo.

Vidim da je fizionomija ekipe totalno promenjena, odnos prema igri je drugačiji, tako da je Dinamo sada ekipa za respekt.

Poželeo bih im da ostanu u Super ligi, videli ste da to ovim odnosom i igrama u prethodnim utakmicama i zaslužuju - naglasio je Krunić.

On je dodao da je njegova ekipa, oslabljena neigranjem nekolicine standardnih prvotimaca, "morala da uloži i poslednji atom snage da bi osvojila bod".

- Čestitao bih i jednoj i drugoj ekipi na bespoštednoj borbi do poslednjeg minuta, a mojim igraćima što smo ostali neporaženi na ovako teškom gostovanju.

- Dinamo je čvrst, neugodan dobro vođen i organizovan protivnik.

Bila je prava, muška utakmica, bilo je neizvesno svih 90. minuta.

Nama je najbitnije da smo ostali neporaženi.

Osećao sam da jedan detalj može da odluči ovu utakmicu, ali se to nije dogodilo - rekao je Krunić.

Dinamo se bodom protiv Čukaričkog "odlepio" sa dna tabele i sada je na petnaestom mestu sa 19 bodova.

Vranjanci su poziciju "fenjeraša" prepustili Zemunu, koji ima bod manje.

Čukarički se, nakon iznenađujućeg poraza Partizana od Voždovca (1:0), primakao na samo dva boda crno-belima (Partizan 51, "brđani" 49 bodova).

Krunićev tim ima deset bodova prednosti u odnosu na petoplasiranu Mladost iz Lučana.

U narednom, 27. kolu Super lige ekipa sa Banovog brda gostovaće Vojvodini u Novom Sadu, a Dinamo će takođe biti gost i to trinaestoplasiranoj OFK Bačkoj, direktnom takmacu za opstanak u ligi.

Bačkopalančani imaju 22 boda, tri više od Dinama i to će biti idealna prilika za Vranjance da ih sustignu na tabeli.

Najbliži Dinamu je Rad na četrnaestom mestu koji ima dva boda više od Vranjanaca, ali "građevinari"u sledećem kolu imaju pred sobom gotovo nemoguću misiju za osvajanje bodova, jer dočekuju prvoplasiranu Crvenu zvezdu.

Najnovije vesti