Krstić: Od dolaska naprednjaka Trgovište ostalo bez više od 700 ljudi

Vranje - Predsednik Opštinskog odbora Narodne stanke u Trgovištu Marko Krstić obavestio je saopštenjem javnost da je ova opština, od popisa do popisa, "ostala bez više od 700 stanovnika".

Krstić navodi da je prema popisu iz 2011. na području opštine živeo 5.091 stanovnik, dok prema najnovijim rezultatima popisa Trgovište ima 4.360 stanovnika.

"Ta brojka je sigurno i veća ako se zna da u Trgovištu ima dosta prijavljenih Makedonaca sa statusom prebivališta, koji dolaze samo kada se glasa na izborima i glasaju po direktivi.

Toliki pad broja stanovnika je dokaz da oni koji vode opštinu Trgovište ponajmanje brinu o stanovnicima, odnosno da brinu samo o svom interesu", naveo je Krstić u saopštenju koje je upućeno medijima.

On dodaje da sumornosti situacije u Trgovištu dodatno doprinosi činjenica da su plate radnicima u javnom sektoru u kašnjenju od jednog do četiri meseca.

"Opštinska kasa je potpuno prazna.

Verovatno zbog toga je neopozivu ostavku podneo v.d. direktora JP Komunalnog preduzeća Trgovišta, gde zarade kasne skoro dva meseca.

Takođe, u utorak nije održana sednica opštinskog Saveta za budžet zbog, kako saznajemo, nedostatka kvoruma i nepojavljivanja predsednika Saveta i predsednika SNS Trgovište Nenada Krstića, tako da se na rebalans budžeta čeka do daljeg", navodi Krstić.

Kao probleme opštine još potencira Crpnu stanica u Donjoj Trnici, izradu potpornog zida prema Kozjem Dolu, renoviranje Doma Kulture u Trgovištu i Osnovne škole u Radovnici, kao deo neispunjenih obaveza lokalne vlasti nerealizovanih zbog, kako tvrdi Krstić, "budžetskog kolapasa".

"Zahtevamo od predsednice opštine Miljane Zlatković Stojanović, predsednika Saveta za budzet Nenada Krstića, predsednika skupštine Aleksandra Kolića i svih pomoćnika i zamenika, da izađu pred narod i polože račune o tome gde se toliki novac svih građana opštine Trgovište troši", kaže Krstić.

Predsednica opštine Trgovište je prethodnih dana demantovala da plate u javnom sektoru kasne kasne, i opovrgla spekulacije da se budžetski novac troši nenamenski.

Krstić iz Narodne stranke na to kaže da opozicija želi da da svoj doprinos razvoju opštine Trgovište tako što će učestvovati u javnoj raspravi o budžetu.

"Kad je ona bude zakazala, predložićemo kako prestati sa rasipanjem novca.

Prvi predlog će biti da sva opštinska vozila i vozila javnih preduzeća posle 15 časova budu na opštinskom parkingu.

Narod će uskoro uvideti pravu istinu, kada glad i muka prouzrokuju bunt.

Glad ne poznaje ucene, pritiske i pretnje", naveo je Krstić u saopštenju iz Narodne stranke Trgovišta.

Najnovije vesti