Krivična protiv policajca zbog sumnje da je pretio novinaru

Iz Policijske uprave u Vranju saopšteno je u subotu da će protiv saobraćajnog policajca A.B. iz Bujanovca biti podneta krivična prijava "zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu Nikole Stevanovića", novinara portala Bujanovačke.

U saopštenju Policijske uprave u Vranju se obrazlaže da je policija, "postupajući po prijavi novinara portala „Bujanovačke“ Nikole Stevanovića, preduzela sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti prijavljenog događaja".

- Stevanović je u petak prijavio policiji da mu je nepoznata osoba, koja je sedela u bašti u društvu dvojice policijskih službenika na dužnosti, uputila pretnje, dok je "fotografisao bašte kafića zbog vanredne situacije".

Kako je naveo, policajci nisu reagovali na ove pretnje, ni kada je rekao da je novinar i za koju medijsku kuću radi.

Policija je o svemu odmah obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Bujanovcu, po čijem nalogu su izvršene detaljne provere.

Utvrđeno je da su u pitanju saobraćajni policajci Policijske ispostave Bujanovac M.I. i N.Š.

Po dokumentaciji, ustanovljeno je da su navedena dvojica policajaca prethodno u kontroli saobraćaja zaustavili vozilo kojim je upravljao Stevanović i istog sankcionisali zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, zatim nenošenja vozačke dozvole i lične karte.

Po tvrdnjama policajaca, Stevanović je negodovao tom prilikom i poručio im "da je novinar i da će ih nedelju dana vrteti po sajtu, ako ga pišu".

Policajci M.I. i N.Š. su nakon toga koristili pauzu, tokom koje su bili u bašti kafića, a da je u društvu sa njima bio A.B, takođe saobraćajni policajac Policijske ispostave (PI) Bujanovac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti - navode iz policije.

Najnovije vesti