Krili više od 50.000 evra u gaćama (FOTO)

Na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina ka Bugarskoj, sprečen je prenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 50.000 evra, saopštava Uprava carina

Prekršaj je otkriven kada se za redovnu carinsku kontrolu prijavio 29-godišnji nemački državljanin turskog porekla, koji se nalazio za volanom ''mercedesa'' nemačkih registarskih oznaka, a putovao je sa još dva sunarodnika.

- Iako su putnici izjavili da nemaju ništa da prijave, carinski službenici su se ipak odlučili za detaljnu kontrolu.

Tom prilikom, kod suvozača je pronađeno 30.000 evra u donjem vešu, a na istom mestu i vozač je krio 10.000 evra, dok je daljim pregledom u jednoj od torbica otkriveno još 13.000 evra.

Uprava carina neprestano apeluje na putnike da prijave svaku sumu iznad 10.000 evra, kako na izlazu tako i na ulazu u zemlju, što je vidno istaknuto na svim našim graničnim prelazima.

Uprkos tome, putnici svesno ulaze u rizik neprijave novca, iako su informacije o važećim propisima dostupne kako na samim prelazima, tako i na sajtu Uprave carina, u brošurama namenjenim putnicima, ali i preko sredstava javnog informisanja - navode iz Carine.

Najnovije vesti