KRAGUJEVČANI RUŠE bespravne objekte u Vranju

Kragujevačkom preduzeću Sloga construction d.o.o. Gradska uprava Vranja dodelila je ugovor za uklanjanje bespravno podignutih objekata na području grada, za koje postoji nalog Građevinske inspekcije za rušenje.

Postupak za ovu javnu nabavku male vrednosti pokrenut je 1. februara 2017, a ugovor zaključen 22. februara iste godine, tako da je nejasno zašto je ovaj ugovor objavljen na zvaničnom gradskom sajtu tek godinu dana kasnije, tačnije u petak 23. februara ove godine.

Procenjena vrednost javne nabavke bila je 800.000 dinara, a na konkurs se još 14. februara 2017. javila samo Sloga Construction sa ponuđenom cenom od 270.920 dinara, bez uračunatog PDV-a.

Računicu da se ovaj posao radi za višetruko manji iznos od procenjene vrednosti nabavke znaju samo Kragujevčani.

Imajući u vidu da je za izbor najpovoljnije ponude kao kriterijum određena najniža cena i da je stigla samo jedna ponuda koja nije imala nedostatke, Grad Vranje je kao naručilac doneo odluku da posao dodeli „Slogi“.

Rušenje nelegalnih objekata najavljeno je iz Odeljenja za inspekcijske poslove još u proleće 2017. godine, ali značajnijeg uklanjanja objekata nije bilo. Načelnik Boban Antanasijević tada je izjavio da od rušenja neće biti izuzeta ni hladnjača preduzeća „Neša komerc“ u naselju Palestina, ali je ona i dalje na svom mestu.

Grad Vranje nedavno je raspisao javnu nabavku kako bi odabrao firmu koja treba da izradi projekat za uklanjanje bespravno podignute hale za skladištenje voća „Neše komerca“.

Ugovor je dodeljen jedinom ponuđaču, firmi „Petrol projekt“ iz Pančeva, koja je spremna da pripremi tu dokumentaciju za pola miliona dinara, bez uračunatog PDV-a. Grad je bio spreman da plati i preko 833.000 (tolika je procenjena vrednost bila istaknuta u javnoj nabavci).

Kragujevačka firma Sloga Construction nesuđeni je izvođač radova druge faze na obnovi vranjskog pozorišta (vrednost potpisanog ugovora bila 49 miliona dinara) do koje nikada nije došlo zbog izbijanja Afere "Oplatol" i zagađenja teatra posle okončanja prve faze obnove.

Najnovije vesti