Kostić: Rebalans zbog reprograma, reprogram zbog povećanja likvidnosti

Članovi Gradskog veća Vranja usvojili su na prethodnoj sednici Predlog Odluke o rebalansu budžeta za 2018. godinu, a jedan od osnovnih razloga za rebalans je "reprogram kredita uzetih 2015. i 2016. godine", izjavio je za zvaničan gradski sajt većnik za budžet i finansije Bojan Kostić.

- Osnovni cilj koji se želi postići reprogramom neotplaćenog duga po osnovu ugovorenih kredita, kojima su finansirani investicioni projekti u 2015. i 2016. godini, je smanjenje ukupnog godišnjeg servisiranja duga po uzetim kreditima.

Sve s ciljem da bi se poboljšala likvidnost budžeta Grada Vranja - rekao je za zvaničan gradski sajt član Veća Bojan Kostić.

On pojašnjava da su na rebalans budžeta uticali i drugi razlozi, poput uvećanja sredstava za izgradnju zgrade Pozorišta, za drugu i početak treće faze, odobravanje dodatnih sredstava za finansiranje sportskih organizacija do kraja godine, kao i odobravanje dodatnih sredstava za izradu projektne dokumentacije za razvojne projekte i projekte unapređenja energetske efikasnosti.

Predlog Odluke o rebalansu budžeta za 2018. godinu razmatraće i odbornici Skupštine grada na sednici zakazanoj za petak 20. jul.

Najnovije vesti