Kostić: Budžet grada uvećan za 285 miliona

Na sednici Gradskog veća u petak usvojena je Odluka o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Vranja za 2019. godinu, odnosno drugi rebalans budžeta.

Prema rečima Bojana Kostića, gradskog većnika za budžet i finansije, razlog za donošenje drugog rebalansa budžeta je uvećanje prihodne strane za 285 miliona dinara.

Shodno tome, ukupan budžet grada Vranja za 2019. godinu planiran je u iznosu od 3,149 milijarde dinara.

- Ovo povećanje rezultat je odobrenih namenskih sredstva od strane nadležnih ministarstava i donatora.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je sredstva u visini od 113 miliona dinara za izgradnju infrastrukture za stambeni kompleks za pripadnike snaga bezbednosti.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo je 30 miliona dinara za realizaciju prve faze rekonstrukcije Gradskog parka, a Filmski centar Srbije obezbedio 11,7 miliona za nabavku digitalnog projektora za potrebe bioskopa.

Šest miliona i sto hiljada dinara obezbeđen je preko "Romacted" programa za zapošljavanje mladih Roma i Romkinja.

Takođe, prihodi su povećani i proširenjem poreske baze za 33 miliona dinara, kao i uvećanjem poreza na zarade za 20 miliona - istakao je Kostić.

Takođe, dodao je da ovim rebalansom kapitalne investicije učestvuju u budžetu sa 27,5 osto, odnosno da će grad za realizaciju kapitalnih projekata izdvojiti 865 miliona dinara.

- Ovakvo stanje u budžetu rezultat je odgovorne politike i finansijske discipline ovog rukovodstva.

Vranje je uspostavilo odličnu saradnju sa relevantnim republičkim institucijama zahvaljujući angažmanu gradonačelnika Slobodana Milenkovića, narodnog poslanika Slaviše Bulatovića i državnog sekretara Dragana Stevanovića.

U periodu od 2016. do 2019. godine iz republičke kase u budžet grada izdvojeno je 830 miliona više u odnosu na period od 2012-2015 - naglasio je gradski većnik Kostić.

Najnovije vesti