Koridori Srbije: Nema pukotine na potpornom zidu kroz Grdeličku klisuru

Vranje - U vezi sa fotografijom koja se pojavila na društvenim mrežama, a na kojoj se vidi da je navodno napukao potporni zid na Kosini 2, pored autoputa kroz Grdeličku klisuru, iz Koridora Srbije demantovali su ovu informciju koju su sa društvenih mreža preneli i pojedini mediji.

"Naša kompanija prati sve objave koje se tiču puteva i čim smo u toku dana videli objavu sa profila pod pseudonimom, poslata je dežurna ekipa inženjera na trasu autoputa.

Oni su ustanovili da nikakve pukotine na potpornim zidovima u Grdelici ne postoje i da su sve kosine potpuno stabilne", navode iz Koridora.

Slika koja se pojavila, dodaje se u saopštenju, "pokazuje mesto na kome je izvršen prekid betoniranja tokom same izgradnje".

"Takvo je stanje od kako je stabilizacija kosine završena i ništa se nije menjalo u proteklom periodu.

Zbog uznemirenja javnosti, inženjeri Koridora Srbije u ponedeljak će obići trasu i obaviti vanredno očitavanje pomeranja na svim kosinama u Grdeličkoj klisuri.

Ovom prilikom još jednom podsećamo javnost da su Koridori Srbije još 2019. godine uspostavili stalni monitoring na kosinama u Grdeličkoj klisuri i da do sada nikakva pomeranja nisu uočena.

Napominjemo da se saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija nesmetano, uz najviši stepen bezbednosti svih učesnika u saobraćaju", piše u saopštenju iz Koridora Srbije.

Komentari

Mora da su Đilas i Šolak fotošopirali i nacrtali prsotinu, jer bi onda PUKO. Ovako nema prsotine, nema puta, nema ni klisure. Nema ničega.

Najnovije vesti