KONKURS za MEDIJSKE PROJEKTE do kraja nedelje

Tekst javnog poziva za sufinansiranje projekata iz budžeta za proizvodnju medijskih sadržaja za televiziju, radio, internet, štampane medije i novinske agencije u 2018. godini utvrđen je na sednici gradskog veća Vranja u ponedeljak i trebalo bi da bude raspisan do kraja radne sedmice, rekla je portparolka veća Zorica Jović.

Tekst konkursa biće objavljen na gradskom sajtu i u dnevnom listu Srpski telegraf.

- Javni poziv biće otvoren 15 dana od trenutka kada bude javno objavljen. U okviru teksta javnog konkursa je i pozivno pismo medijskim stručnjacima za članstvo u komisiji koja će vršiti odabir projekata koji će se sufinansirati iz budžeta grada Vranja – objasnila je Jovićeva.

Ukupan iznos predviđen za sufinansiranje medija je 17 miliona dinara, pri čemu je 13,5 miliona opredeljeno televizije, a 3,5 miliona za ostale medije.

- Minimalni iznos odobrenog novca za televiziju iznosi 100.000 dinara, a maksimalni 7,5 miliona, dok je za ostale medije maksimalni iznos za koji mogu da konkurišu milion i po dinara – rekla je Jovićeva, uz napomenu da jedan medij može da aplicira samo sa jednim projektom.

Najnovije vesti