Kon: Ovo što se dešava u Vranju znači da je britanski soj prisutniji više nego što je otkriveno

Vranje - Govoreći o novom britanskom soju korone epidemilog i član Kriznog štaba, rekao je da je "virus sigurno prisutniji više nego što mi mislimo da jeste".

- Znamo da je taj britanski soj prisutan, ali ne možemo da znamo u kom procentu.

Ovo što se dešava u Vranju verovatno znači da je prisutniji više nego što je otkriveno.

Nismo u mogućnosti da radimo sekvenciranje više nego što radimo - rekao je Kon na pres konferenciji Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona.

Do sada je u Srbiji otkrivno osam osoba koje su zaražene novim, britanskim sojem virusa.

Podsećamo, broj novoinficiranih u Srbiji već danima premašuje cifru od 2.000, sve je veći broj prijema u bolnicama, a traži se i mesto više u jedinicama intenzivne nege.

Lekari upozorovaju da cele porodice dolaze zaražene sa zimovanja i apeluju na dodatni oprez tokom predstojećih četiri dana praznika.

Osim toga, Vranje je postalo žarište korone i većina škola prelazi na onlajn nastavu.

Zbog toga je epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović istakao danas da ako broj zaraženih ne bude počeo da pada i mere i dalje ne budu poštovane, Krizni štab će dodatno skratiti radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara, a u onim mestima gde brojke budu enormno rasle, poput Vranja, moguće je i zatvaranje svih restorana i kafića.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...