Komrad: Zlonamerni medijski napisi

Javno komunalno preduzeće Komrad Vranje "ponaša se u skladu sa novonastalom situacijom vanrednog stanja koje je uvedeno povodom sprečavanja širenja zaraze koronavirusom i još pre uvođenja vanrednog stanja, prvi u Srbiji krenuli smo sa pranjem i dezinfekcijom ulica", saopšteno je u četvrtak iz ovog javnog preduzeća.

U reakciji na napise nekih medija iz Komrada kažu da "novinari nisu bili objektivni i da šire dezinformacije kada je reč o radu JKP Komrad.

Spekulacije su se odnosile na to da Komrad, navodno, "šalje opomene i pretnje neurednim platišam"a, te da "neredovno iznosi smeće".

- Našim kroisnicima koji nisu na vreme izmirili račune za komunalne usluge slali smo opomene do 13. marta, a utuženja do 10. marta, što možemo i dokazati.

Međutim, pojedini mediji šire dezinformacije, seju strah, paniku i uzbunjuju javnost kada je u pitanju higijena grada, kao i prava građana koje smo mi navodno narušili slanjem opomena.

Vanredno stanje je definisano ustavom kao posebna okolnost u kojoj "javna opasnost ugrožava opstanak države i građana".

U ovom slučaju pandemija protiv koje se zaposleni u Kormadu bore svim raspoloživim sredstvima kako bi zaštitili građane Vranja od potencijalne zaraze virusom - navode iz Komrada.

U saopštenju se dodaje da je "veoma bitno da se u periodu vanrednog stanja profesionalno izveštava i poštuje Kodeks novinara".

- A, ne da se poziva na "neimenovane izvore" i glasine.

Mediji bi trebalo da pravovremeno i tačno informišu građane.

Svi zaposleni u JKP Komrad biće na usluzi građanima, bez obzira na to da li je stanje redovno ili vanredno i trudiće se da profesionalno pružaju usluge za koje su zaduženi - navodi se u saopštenju iz Komrada koje je potpisao direktor Zoran Dimitrijević.

Najnovije vesti