Kompletiran Hilandarski kutak u Gradskoj biblioteci, knjige dostupne svima FOTO

Postavljanjem slika i fotografija svetogorskog manastira Hilandar i dokompletiranjem nameštaja ambijentalno je zaokružena još jedna celina vranjske biblioteke Hilandarski kutak, izjavio je Zoran Najdić, direktor Biblioteke Bora Stanković u Vranju.

Na policama kutka nalazi se sada 828 knjiga i 34 jedinica različitih primeraka periodike i časopisa, dar biblioteke Manastira Hilandar.

Po rečima Najdića, osim religijskih i teoloških, zastupljene su i knjige iz oblasti psihologije, filozofije, društvenih i prirodnih nauka, primenjenih nauka, umetnosti, arhitekture, jezika, lingvistike i književnosti.

Ima i izdanja koja se bave muzikom i sportom.

"Svi naslovi dostupni su čitaocima i moći će da se koriste u čitaonici biblioteke, ističe Najdić.

Podsećanja radi, knjige je vranjskoj biblioteci sredinom februara lično uručio iguman manastira Hilandar, arhimandrit Metodije.

Bio je to svojevrstan praznik kako za biblioteku, tako i za sam grad, a svečanosti su pored direktora biblioteke Zorana Najdića, prisustvovali i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović sa saradnicima, episkop vranjski Pahomije, mati Jefremija, igumanija Manastira Sveti Stefan u Gornjem Žapskom i mnogobrojne zvanice.

"Nadam se da će čitaoci kroz ove knjige moći da osete blagoslov koji smo želeli da podelimo.

Potrudićemo da za vašu biblioteku obezbedimo još neka naša nova izdanja, ali i druge knjige koje budemo imali mogućnosti da vam pošaljemo, jer nam je želja da se ovaj poduhvat produži u budućnosti”, rekao je između ostalog tom prilikom arhimandrit Metodije.

Vranjska biblioteka bogatija je za još jedno odeljenje.

"Hilandarski kutak, sa oko 900 knjiga i rukopisa, sada je na raspolaganju Vranjancima.

Iskreno se nadam da ćemo zajedno nastaviti da obogaćujemo knjižni fond Hilandarskog kutka i jačamo našu duhovnu povezanost.

Da zajedno činimo dobra dela, u duhu pravoslavlja", naglasio je tom prilikom gradonačelnik Milenković, na čiju je inicijativu je oformljen ovaj kutak.

Najnovije vesti