Izdate dozvole za izgradnju četiri zgrade za bezbednjake u Vranju

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je Ministarstvo izdalo građevinske dozvole za izgradnju prvih 376 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju i Nišu, u čiju izgradnju će biti uložene 1,4 milijarde dinara.

- Očekujemo raspisivanje javnog poziva i ako sve bude išlo po planu, do kraja oktobra počeće izgradnja prvih stanova za snage bezbednosti.

Možda je proces pripreme trajao i nekoliko meseci duže nego što je planirano, ali je reč o prvim građevinskim dozvolama i prvim tenderima koji su šema kako će izgledati realizacija projekta i u drugim gradovima - rekla je Mihajlovićeva, i dodala da novi investicioni ciklus u infrastrukturi i građevinarstvu nisu samo putevi i pruge, nego i izgradnja stanova za snage bezbednosti.

U Vranju će u prvoj fazi radova biti izgrađene četiri zgrade sa 186 stanova, a u Nišu dve zgrade sa 190 stanova, ukupne bruto površine u oba grada oko 27.000 metara kvadratnih.

Prema predračunskoj vrednosti, u izgradnju stanova u Vranju biće uloženo 666,12 miliona dinara, a u Nišu 740,47 miliona dinara.

Program stanogradnje za pripadnike policije, vojske i bezbednosnih službi realizuje se na osnovu Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Najnovije vesti