Komedijom Sladoled otvoren renovirani Kulturni centar u Surdulici

Vranje/Surdulica - Urnebesnom komedijom "Sladoled", po tekstu Mira Gavrana a u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, zvanično je otvoreno renovirano i dograđeno zdanje Surduličkog kulturnog centra.

Pre početka predstave, otvarajući ovo moderno zdanje u velikoj sali pred oko 200 sugrađana, predsednica opštine dr Aleksandra Popović kazala je da je predstava "poklon opštine za sve dame povodom Dana žena".

- Surdulica je mesto u kome su se žene dokazale svojim kvalitetima i ne treba da čudi što su u većoj meri istaknute u mnogim sferama života i rada.

Iz tog razloga mnogi kažu da u ovoj sredini kad nešto treba da se radi pozovite muškarca, a kad treba da se rukovodi pozovite žene.

Zato drage moje sugrađanke srećan nam praznik - rekla je na otvaranju Popovićeva.

Kroz predstavu, koja je u velikoj meri donela duhovnu relaksaciju publici, prožimali su se životi majke i ćerke,m u tumačenju Ivane Nedović i Nađe Nedović Pekinder, glumica Narodnog pozorišta u Nišu.

Predsednik Skupštine opštine i narodni poslanik Novica Tončev je na kraju glumicama uručio cveće uz čestitke povodom 8. marta.

Pokrovitelj svojevrsnog osmomartovskog poklona u vidu pozorišne predstave bila je surdulička lokalna samouprava.

Najnovije vesti