Kokeza: Tončev pokazao kako se pravi rezultat

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza izjavio je da su u Nišu, predsednik Radničkog Ivica Tončev i trener Nenad Lalatović "pokazali kako dve suprotne ličnosti mogu da funkcionišu zajedno".

- Odličan su tandem.

Nenad Lalatović je jedan od najboljih trenera u našoj zemlji, a gospodin Tončev je apsolutno dokazao da ozbiljnim domaćinskim pristupom u vođenju kluba može da se napravi dobar i veliki rezultat - kazao je Kokeza.

Tončev je nedavno čak najavio "osvajanje titule, ako ne ove onda narednih godina svakako", rekao je.

- Radnički je bežao Partizanu pre podele bodova za čak 20 bodova i blizu je Crvenoj zvezdi.

Sad ih deli samo četiri boda, što je pre nekoliko godina bilo nezamislivo za bilo koji klub, ne samo za Radnički iz Niša.

Mislim da bi bilo dobro za srpski fudbal da se u budućnosti pojave klubovi kao što je Radnički i da ljudi iz Partizana i Zvezde vide da još neko može da osvoji titulu - rekao je predsednik FSS.

PROFIL

Ivica Tončev rođen je 1968. godine u Surdulici. U vreme sumnji na njegovu diplomu diplomiranog menadžera oglasilo se Ministarstvo prosvete ističući da je Republička prosvetna inspekcija utvrdila da Tončev poseduje diplomu "Megatrend International Expert Conzortium", čije je sedište u Londonu, za oblast "poslovna administracija, menadžment", koja je kao strana javna isprava nostrifikovana rešenjem Fakulteta za menadžment u Zaječaru. Tončev ima i diplomu Megatrend univerziteta, Fakulteta za menadžment u Zaječaru, o završenim master akademskim studijama drugog stepena na studijskom programu diplomske akademske studije menadžmenta, čime je stekao akademski naziv diplomirani menadžer - master. Na mesto savetnika potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića postavljen je 2008. godine. Na parlamentarnim izborima maja 2012. godine izabran je za narodnog poslanika. U SPS-u je član Glavnog odbora i predsednik Komisije za materijalno-finansijska pitanja. Krajem 2012. imenovan je za jednog od tri potpredsednika fudbalskog kluba Crvena zvezda. Bio je na funkciji specijalnog savetnika premijera Srbije, zaduženog za nacionalnu bezbednost, da bi u decembru 2016. postao državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova. Iste godine postao je predsednik FK Radnički Niš. Njegov rođeni brat Novica Tončev predsednik je Skupštine opštine Surdulica i član Predsedništva SPS-a.

Najnovije vesti