Kod Vladičinog Hana i na Gradini zaplenjeno 110 kilograma duvana

Vranje - Carinici su u dva odvojena slučaja na prelazu Gradina i u dubinskoj kontroli kod naplatne rampe Vladičin Han zaplenili oko 110 kilograma rezanog duvana, saopšteno je iz Uprave carina.

Prekršaj na Gradini otkriven je 15. oktobra kada je oko tri sata po ponoći na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen BMW nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par turskih državljana.

- U prvom trenutku je delovalo kao da zaista nemaju ništa za prijavljivanje, osim ličnog prtljaga.

Međutim, carinici su potom ispod tapacirunga u vratima i u donjem delu prtljažnika, u prostoru za rezervni točak, pronašli 70 kesica od po 100 i 200 grama rezanog duvana - navodi se u saopštenju.

Dan ranije je u dubinskoj kontroli na autoputu kod naplatne rampe Vladičin Han zaustavljen folksvagen pasat leskovačkih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 54-godišnji građanin Bujanovca.

- Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje vanrednoj carinskoj kontroli i vozač i suvozač su odgovorili da nemaju ništa.

Već na prvi pogled bilo je jasno da to nije istina, jer je zadnje sedište automobila bilo zatrpano kesama rezanog duvana od po pola kilograma.

Identična pakovanja rezanog duvana pronađena su i u prostoru za rezervni točak, ispod tapacirunga u prtažniku automobila, pošto je vozilo prethodno dopraćeno do carinske ispostave u Vranju radi detaljnog pregleda.

Ukupno 199 kesa sa oko 100 kilograma rezanog duvana preuzeli su zajedno sa vozačem i automobilom policija i tužilaštvo u dalju nadležnost - saopštavaju iz Uprave carina.

Najnovije vesti