Koalicija Crno na belo - GPV: Skandal sa novogodišnjim ukrašavanjem Vranja

Iz Koalicije Crno na belo - Građanski pokret Vranje saopštenjem su najoštrije osudili "sraman čin gradske vlasti u Vranju koja je za ukrašavanje ulica i trgova bižuterijom potrošila više od tri miliona dinara, saopšteno je u sibotu iz ove koalicije".

"Na kič novogodišnji dekor Grad je potrošio tri miliona dinara.

Istovremeno, veliki broj građana je ostao bez posla i hleba, dok najveći broj Vranjanaca preživljava mučnu svakodnevnicu zbog velikih egzistencijalnih teškoća.

Sramno je da se javne površine zakite ukrasima koji su skuplje plaćeni od realne cene, a da istovremeno novu godinu čekamo sa uvećanjem broja nezaposlenih lica nakon odlaska Geoksa, Spilita i Simke, sa zapuštenom gradskom infrastrukturom i stalnim havarijama na vodovodnoj mreži, navode iz koalicije.

Grad je okićen, dodaje se u tekstu, "a situacija je alarmantna".

"Zatvaraju se male firme i brojne radnje, sve je više praznih lokala u najstrožem centru Vranja, a oni koji su ostali da rade i privređuju prave gubitke i uveliko razmišljaju da zatvore svoje radnje.

Pozivamo gradonačelnika Vranja da zakiti i svoju kuću dekorom koji je papreno plaćen i da u njoj dočeka novu godinu sa svojim najbližim saradnicima koji do pre pet godina nisu imali ništa, osim izlizanih farmerki i golog života, a danas se njihova kvadratura uvećala do nezamislivih brojeva", piše u saopštenju.

Koalicija Crno na belo – GPV na kraju saopštenja obećava građanima Vranja "da će kriminal aktuelne vlasti biti procesuiran u vremenu neke druge vlasti i drugih, pravih institucija".

Najnovije vesti