Košarkaši surduličkog Radnika počeli pripreme za novu sezonu

Prozivkom igrača i prvim treningom u Hali sportova u Surdulici, počele su pripreme košarkaškog drugoligaša KK Radnik.

Šef stručnog štaba Radnika Milan Janjić i prvi trener kluba Perica Mitić na prozivci su imali 12 igrača od kojih se očekuje da nose igru u novoj sezoni u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije, koja je nacionalnog karaktera.

Pored pomenutog dvojca u radu sa prvim timom Radnika pomagaće trener mlađih kategorija Vladimir Marinković, a uz ekipu će stalno biti i fizioterapeut Martin Georgijev, kao i svi članovi uprave kluba, koji su bili na prozivci igrača.

"Od nas se očekuje da ponovimo rezultate i igre iz prethodne, debitantske sezone u Drugoj ligi, koji su bili odlični.

To neće biti nimalo lako, jer sada sve ekipe imaju visoke ciljeve i Radnik im više nije nepoznanica.

Na stručnom štabu i vama igračima je da se dobro pripremite, da nas posluži zdravlje i da uđemo spremni u novu sezonu koja počinje početkom oktobra.

Radićemo dva puta dnevno na stadionu, pre podne i u teretani i hali popodne, a najverovatnije će biti organizovane i pripreme van Surdulice.

Polako kompletiramo tim, koji će biti spoj iskusnih i mladih igrača i očekujemo da budemo svim klubovima u ligi pravi konkurenti“, rekao je u prvom obraćanju igračima šef stručnog štaba košarkaša Radnika Milan Janjić.

A da do ostvarenja cilja surduličkih košarkaša vodi trnovit put može se videti i kada se baci pogled na sastav grupa u preliminarnoj fazi takmičenja pred plej of.

Radnik je u grupi B sa ekipama Slodesa, Beka i Žitko basket iz Beograda, Pirot, Napredak iz Aleksinca, tu su i Zemun i Radnički 1950 iz Kragujevca.

U drugoj grupi su povratnik iz KLS lige kragujevački Radnički, Mladost iz Smederevske Palanke, Železničar iz Čačka, Star iz Novog Sada, Klik iz Arilja, Džoker iz Sombora, Hercegovac iz Gajdobre i Morava iz Vladičinog Hana.

Prve četiri najbolje plasirane ekipe po grupama posle prvog dela plasiraće se u plej of, dok će ekipe koje budu zauzele od 4. do 8. mesta igrati u plej autu za opstanak u ligi.

Do početka šampionata, košarkaši Radnika odigraće desetak pripremnih mečeva.

Biće organizovan Memorijalni turnir Dragan Cvetković – Klaus sredinom septembra.

Ovo će biti drugi po redu turnir u čast rano preminulog legendarnog trenera, koji je trenirao mnoge generacije igrača surduličkog kluba.

Podsećanja radi, prvi memorijalni turnir osvojili su košarkaši Radnika, koji su u izvanrednom meču pobedili KLS ligaša Zdravlje iz Leskovca.

Treća je bila Morava iz Vladičinog Hana, koja je pobedila Pantere iz Vranja.

Ozbiljan pristup pripremama Radnika, a i ostalih klubova iz okruga obećava da će biti dosta uzbuđenja u igri pod obručima u narednoj sezoni.

Promene u timu

Sastav Radnika pretrpeo je određene promene u odnosu na prethodnu sezonu. Od starosedelaca boje košarkaškog kluba iz Surdulice i u predstojećoj sezoni braniće kapiten Sanel Mukanović, zatim Uroš Nešić, Ivan Saičić, Marko Popović i Martin Nikolov. Novi igrači u timu Radnika su Nemanja Stanković, Stefan Milovanović, Đorđe Nikolić, Slaviša Mirović i Uglješa Radulović, kao i dva juniora Marjan Stanković i Andrija Mitić. Klub je u potrazi za igračem na poziciji centra i plejmejkera pa će posle toga tim biti kompletiran, najavljuju iz uprave.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Milenkovićeva uskršnja čestitka »

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković čestitao je sugrađanima najradosniji hrišćanski praznik - Uskrs, saopšteno je i...

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...