Kandidat za predsednika Miloš Jovanović u Vranju: Boriću se za drugi krug

Srbija mora po dubini da prodiše i regionalizacija je jedna od glavnih tačaka programa Koalicije NADA, izjavio je u četvrtak u Vranju Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i predsednički kandidat ove koalicije za izbore 3. aprila.

"Činjenica je da se jedini zalažemo za zdravu nacionalnu, ali i podjednako zdravu demokratsku državu.

Ne možete se boriti za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, a negovati bezakonje u zemlji i stvarati partijsku umesto pravne države.

To ne ide.

Pored toga nas izdvajaju i doslednost, ozbiljnost i snaga", rekao je Jovanović za Vranje News.

Na šetalištu u centru Vranja Jovanović i Vojsilav Mihajlović (POKS) razgovarali su sa građanima i delili izborni materijal.

Jovanović je u izjavi za naš portal rekao da će se boriti da uđe u drugi krug predsedničkih izbora.

"To svakako neće biti lako u ovoj neravnopravnoj borbi u koju neki ulaze sa milionima evra a drugi, poput nas, sa višestruko manje novca.

Moguće je jer predsednički izbori pored materijalnih resursa zahtevaju i istinsku viziju Srbije, jasnu politiku i doslednost, ozbiljnost i ličnu biografiju, a to nam svakako ne nedostaje", kazao je Jovanović.

Jovanovićeva Demokratska stranka Srbije izaći će na predstojeće predsedničke, parlamentarne i izbore za Skupštinu Grada Beograda u koaliciji sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije (POKS), čiji je predsednik Vojislav Mihailović, a u okviru koalicije NADA.

Tu koaliciju osim DSS-a i POKS-a čini još 25 udruženja građana.

"Kada vidim ljude koje nas podržavaju, nisam zabrinut jer znam da će sve doći na svoje.

Očekujem da će naša ideja koja objedinjuje nacionalno i demokratsko pobediti", rekao je Jovanović u Vranju.

Kako je pre nekoliko dana saopšteno, penzionisani general Božidar Delić biće nosilac liste ove koalicije na parlamentarnim izborima.

Jovanović, Mihajlović i poslanički kandidati sa liste Koalicije NADA obišli su u četvrtak više lokalnih samouprava u Pčinjskom okrugu.

Večeras će održati tribinu u Vladičinom Hanu.

Profil

Miloš Jovanović rođen je u Beogradu 1976. godine. Srpski je politikolog i pravnik, predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i docent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Diplomirao je na PRavnom fakultetu Univerziteta Pariz I Panteon - Sorbona 1999. godine, a 2000. na Odseku političkih nauka Sorbone. Na istom univerzitetu je završio magistarske studije iz međunarodnih odnosa 2001. godine sa radom o temi Međunarodno priznanje slovenačke i hrvatske nezavisnosti, a mentor mu je bio profesor Šarl Zorgbib. Doktorsku disertaciju odbranio je u decembru 2010. godine na temu Opravdanost i opravdavanje upotrebe sile u poslehladnoratovskom periodu. Studija slučaja: Vojna intervencija NATO protiv Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine (mentor profesor Šarl Zorgbib, Univerzitet Pariz I). U DSS-u bio na dužnostima privremenog potpredsednika gradskog odbora u Beogradu i političkog savetnika predsednika DSS Vojislava Koštunice, te potpredsednika stranke. Nakon parlamentarnih izbora 2012. godine postao je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Devetog oktobra 2013. godine vratio je mandat DSS-u, ali je ostao potpredsednik stranke. Krajem 2013. godine podneo je ostavku na sve funkcije u toj stranci, jer je smatrao da vrh stranke ne čini sve što je potrebno za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Za potpredsednika DSS-a izabran je opet u oktobru 2016. godine, a za predsednika stranke u maju 2017. Služio je vojsku kao pripadnik 63. padobranske brigade. Govori francuski i engleski jezik.

Wikipedia

Najnovije vesti