Kamberi: U slučaju razmene da Preševska dolina bude celina

Vranje - Učešće u radu institucija najbolji je put prezentovanja problema sa kojima se suočavaju Albanici, izjavio je lider Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi za Kosovo online.

On je dodao da ideju o eventualnoj razmeni teritorija pominje "kao jedan od mogućih scenarija".

Upitan o njegovoj izjavi da bi Preševo, Bujanovac i Medveđa trebalo da se pridruže Kosovu, Kamberi je rekao da ideja o mogućoj razmeni teritorija nije potekla od njegove stranke.

- O tome su pričali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji "godinama o tome govori".

Mi smo spomenuli to samo kao mogući scenario međudržavnog sporazuma koji bi trebalo potpisati između Beograda i Prištine, ako se obe strane dogovore o promeni granica.

Ako se to dogodi, naš zahtev je da "Preševska dolina" bude celina, a ne podeljena na nekoliko sela, što bi moglo da izazove humanitarnu katastrofu - naglasio je Kamberi.

On je istakao kako smatra da je učešće u radu institucija "najbolji način za predstavljanje problema" sa kojima se suočavaju Albanci, ali "i mogućnost da se oni reše kroz svaku moguću saradnju".

Najnovije vesti