Kamberi: I da su me zvali ne bih prisustvovao otvaranju pozorišta

Među brojnim zvanicama na ceremoniji otvaranja pozorišta u Vranju u ponedeljak, pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministara, bili su i čelnici nekoliko lokalnih samouprava u Pčinjskom okrugu, ali ne svi.

Recimo, nije bilo predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, koji je za portal Bujanovačke izjavio da "nije bio pozvan na događaj, a i da jeste ne bi se odazvao jer smatra da je to bio partijski skup".

- Radi se o partijskom skupu u okviru kampanje Srpske napredne stranke za predstojeće izbore, a ne o skupu koji bi doneo neku dobrobit za čitav region.

Mi u tome ne želimo da učestvujemo - ocenio je Kamberi.

Predsednik Vučić je, po rečima prvog čoveka opštine, "ignorisao lokalnu vlast čak i kad je u februaru posetio Bujanovac".

- I kad je bio u Bujanovcu, nije smatrao za shodno da poseti lokalnu samoupravu ili da nas iz njegove službe pozovu na nekakav sastanak.

Tako da nepozivanje na događaj u Vranju nije nikakvo iznenađenje - rekao je prvi čovek Bujanovca.

Otvaranju obnovljenog pozorišta u Vranju prisustvovali su predsednici opština Vladičin Han, Trgovište i Bosilegrad Goran Mladenović, Nenad Krstić i Vladimir Zaharijev.

Nije bilo predstavnika opštine Surdulica.

Otvaranju osim Kamberija nije prisustvovao ni čelnik SO Preševo Šćiprim Arifi.

Predstavnik bujanovačke opštine na otvaranju pozorišta u Vranju bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije Nenad Mitrović, čiji je SNS u Bujanovcu skupštinska opozicija.

Opština Bujanovac je jedna od samo šest lokalnih samouprava u Srbiji u kojima SNS ne participira u vlasti.

Najnovije vesti