Kalinić: Novi trener nova energija za Sinđelić, odgovorićemo snagom i disciplinom

U utakmicu sa beogradskim Sinđelićem ući ćemo maksimalno pripremljeni kako bismo ostvarili naš sportski cilj, a to je osvajanje bodova i nastavak trke za povratak u Super ligu - izjavio je na konferenciji za medije u Vranju pred put u Beograd šef stručnog štaba vranjskog Dinama Uroš Kalinić.

- Ukoliko se dobro psihološki pripremimo, ukoliko svaki pojedinac da svoj maksimum na utakmici, onda će svi, a ne samo Sinđelić imati veliki problem protiv nas.

Nadam se da smo izvukli pouke iz poraza kod kuće (od Metalca 2:3) u prethodnom kolu i da u Beograd odlazimo po tri boda - naveo je Kalinić na konferenciji za medije.

On je naglasio da Dinamo u svakoj utakmici Prve lige "očekuje pobedu".

- Potreban nam je povratak pobedničkog duha kojeg smo imali pre Metalca.

Sinđelić ima odlične fudbalere, ali su počeli ligu vrlo loše.

Promenili su trenera, to uvek donese neku novu energiju, a uz to je njima ova utakmica biti ili ne biti da bi se na vreme uključili u trku za plej of.

Siguran sam da će se mnogo truditi i trčati, da će imati mnogo energije, to su uvek najteže utakmice.

Ako ne budemo dali sve od sebe, ako ne odgovorimo na isti način, mislim da nemamo šta da tražimo tamo.

Zato je važno da budemo fokusirani, disciplinovani i odgovorni - kazao je Kalinić pred novinarima.

On je dodao da su pred utakmicu u Beogradu svi igrači na raspolaganju stručnom štabu, uz još jedno pojačanje - Enesa Dolovca.

- On se priključio ekipi, postoji mogućnost da zaigra već protiv Sinđelića, videćemo još nismo sigurni, ali je izvesno da će biti među osamnaest - precizirao je Kalinić.

Popović i Dolovac: Na pobedu

Napadač Dinama Nikola Popović naglasio je da Sinđelić nije sjajno startovao, ali da njihov bodovni saldo ne treba da zavara Vranjance.

- Ako budemo ušli sa sto odsto snage i maksimalno koncentrisani mislim da možemo do tri boda. Sinđelić ima dosta fudbalera sa superligaškim i iskustvom igranja u inostranstvu, ali mi imamo svoje adute i sigurno je da možemo do pobede - kazao je Popović.

Novajlija Enes Dolovac, koji je u Dinamo stigao iz Janjine, iz grčke Super lige, rekao je da se odlučio za Dinamo zato što smatra da može da napreduje u vranjskom klubu. Reč je o levokrilnom napadaču koji je u Grčku otišao iz Novog Pazara.

- Dobro smo radili ove nedelje, nadam se da ću debitovati i da možemo da pobedimo u Beogradu - rekao je Dolovac.


Kalinić je naglasio da za poraz od Metalca u Vranju nema izgovora.

- Malo smo potcenili protivnika, ušli smo u utakmicu nepripremljeni, kao da će nam se protivnik posle tri naše uzastopne pobede predati.

Unapred smo upisali tri boda, što nam se osvetilo.

Gledaćemo da nam se takve stvari više ne dešavaju - kazao je strateg Dinama.

Dinamo je uoči gostovanja u Beogradu na prvom mestu tabele Prve lige sa 9 bodova, a Sinđelić pretposlednji petnaesti sa samo 2 boda.

U prošlom kolu Beograđani su poraženi minimalnim rezultatom (1:0) na gostovanju kod novosadskog Kabela.

Pre toga, u prva tri kola, najpre su odigrali nerešeno 1:1 sa Novim Pazarom kod kuće, potom izgubili na gostovanju od Zemuna 3:0, da bi u trećem kolu kao domaćini odigrali samo 1:1 protiv pirotskog Radničkog.

Utakmica Sinđelić - Dinamo odigraće se u subotu 24. avgusta od 17 časova na stadionu na Vračaru u Beogradu.

Stadion je kapaciteta 1.500 gledalaca.

Najnovije vesti