Kalinić: I Metalac želi Super ligu, ali naše su ambicije jače VIDEO

Metalac je mlada, talentovana ekipa sa ambicijama za ulazak u Super ligu Srbije, ali naš cilj se zna, a to je pobeda i nova tri boda jer nam je vrlo bitno u ovom momentu da se zadržimo na prvoj poziciji na tabeli - izjavio je šef stručnog štaba vranjskog Dinama Uroš Kalinić, uoči utakmice 4. kola Prve lige koju će Dinamo u nedelju odigrati u Vranju sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca.

- Očekuje nas teška utakmica, ali igramo kod kuće, pa bih pozvao publiku da dođe u što većem broju jer nam je podrška sa tribina vrlo važna - dodao je Kalinić.

Osvrćući se na susret koji je Dinamo dobio u sredu u Kragujevcu, u vanrednom 3. kolu protiv jednog od favorita lige Radničkog 1923, Kalinić je kazao da je njegov klub odigrao "veoma dobru utakmicu i osvojio važna tri boda".

- Bio je to direktan duel sa rivalom koji ima ambicije za ulazak u viši rang takmičenja, očekivali vrlo tešku utakmicu pa smo se u skladu sa tim za nju i pripremili.

Ocenio bih da je to dosad naša najbolja utakmica u prvenstvu.

Igrali smo strpljivo, taktički organizovano i disciplinovano, svaki igrač se, shodno onome na čemu insistiramo, podredio kolektivu.

Mi imamo veoma dobre individualce, verovatno jedan od najboljih timova u ligi, ali je neophodno da se fudbaleri podrede timu.

Na kraju krajeva, nastavili smo niz pobeda i to nam je vrlo bitno pred meč u Vranju sa Metalcem - kazao je Kalinić.

Jaćimović novo pojačanje Dinama

Novo pojačanje Dinama je centralni bek Nikola Jaćimović (1991) koji je nedavno pristigao u klub nakon što je deo karijere proveo u makedonskoj Pobedi iz Prilepa.

- Utisci u Dinamu su fenomenalni. Ekipa je odlična, odnosi su fantastični, svi smo podređeni najvažnijem cilju, a to je što brži povaratak u Super ligu. Nadam se da ćemo ostati na pobedničkom putu, imamo tri pobede iz tri kola i želimo da taj niz nastavimo i protiv Gornjomilanovčana u nedelju. Dobro poznajem stratega Metalca Aleksandra Stankovića, bio mi je trener u Bežaniji, poznajem njegov stil igre i mislim da će biti dobra utakmica u nedelju - kazao je Jaćimović.

Pre prilepske Pobede Jaćimović je još nastupao za Slaviju, Bežaniju, BASK, Turbinu, Šumadiju i Dobanovce, pre nego što je karijeru nastavio u Makedoniji.

Half Dinama Božidar Veškovac protiv Metalca očekuje težak meč.

- Slavili smo u prošlom kolu u Kragujevcu, odigrali fenomenalan meč, ali se okrećemo narednom susretu.

Moramo da se nametenmo od prvog minuta, uđemo borbeno i jako i mislim da rezultat neće izostati.

Pozivam navijače da dođu u što većem broju da nas podrže i zahvaljujem im se na podršci koju smo od njih imali na prethodnom meču u Kragujevcu - kazao je Veškovac pred novinarima.

Dinamo posle tri kola u Prvoj ligi ima maksimalnih 9 bodova i zauzima prvo mesto na tabeli Prve lige, a u stopu ga za sada prati kruševački Trajal.

Metalac je u prošlom kolu poražen kao domaćin od Kabela sa 1:3.

Meč sa Metalcem na Stadionu Jumko u Vranju odigraće se u nedelju od 17 časova.

Najnovije vesti