Kad može šef Vulin: I pomoćnik gradonačelnika Vranja na vojnoj obuci

Pomoćnik gradonačelnika Vranja Slavoljub Stojmenović, još jedan je od vojnika iz rezervnog sastava Vojske Srbije koji se za obuku javio dobrovoljno, objavio je Pokret socijalista Aleksandra Vulina na svom zvaničnom veb sajtu.

- Stojmenović se za sticanje osnovnih vojničkih znanja i veština prijavio u kasarni u Leskovcu, u kojoj će do 1. juna obaviti prvi deo vojne obuke.

Od bliskih prijatelja pomoćnika gradonačelnika saznali smo da je Stojmenović, poput ministra odbrane Aleksandra Vulina, obukao uniformu sa dubokim patriotskim uverenjem da ne postoji dovoljno dobar razlog da se ne služi svojoj zemlji.

Kako se sa fotografija može videti, pomoćnik gradonačelnika iz Vranja, vojničke dane koristi za sticanje dodatnog znanja, vredno vodeći beleške sa predavanja.

Neke od njegovih bliskih saradnika nije iznenadilo saznanje da se Stojmenović "dobrovoljno javio u stroj", kako kažu, jer ga osim kao čoveka visokih moralnih vrednosti znaju i kao iskrenog rodoljuba i patriotu - navodi se na sajtu PS.

Još se dodaje kako se očekuje da Stojmenović, nakon uspešno završene obuke, položi zakletvu u septembru.

DVOFAZNA OBUKA

Članom 79a Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi predviđeno je obučavanje građana za potrebe odbrane zemlje.

- Obuka se realizuje u cilju stvaranja još jednog izvora popune jedinica Vojske Srbije licima iz rezervnog sastava mlađih godišta i odgovarajuće specijalnosti, pored lica iz rezervnog sastava koja su odslužila vojni rok sa oružjem i koji su već obučeni pripadnici rezervnog sastava. Obučavanje lica sastoji se iz osnovne obuke koja ima dve faze. Prva faza obuke traje 15 radnih dana i druga faza, specijalistička obuka, traje takođe 15 radnih dana. Cilj sprovođenja navedene obuke jeste obučavanje mlađih kategorija lica, od 30-35 godina života - podsećaju Vulinovci.

Najnovije vesti