Jumko: Naše maske štite od korone, tužićemo one koji tvrde suprotno

Kompanija Jumko iz Vranja najavila je podnošenje krivične tužbe zbog insinuacija u javnosti prema kojima zaštitne maske koje oni proizvode, navodno, ne štite od virusa i nisu korisne.

U saopštenju medijima navodi se da takve ocene "narušavaju ugled kompanije" i podseća da su nakon proglašenja vanrednog stanja "počeli proizvodnju pamučnih i vodoperivih maski za višekratnu upotrebu, za koje su korisnicima ponudili i uputstvo za upotrebu".

- Insinuacije da maske koje proizvodimo ne predstavljaju zaštitu od virusa i da nisu korisne predstavljaju ozbiljno narušavanje ugleda naše kompanije i neopravdano dovođenje u sumnju svega što u ovoj situaciji preduzimamo kako bismo pomogli našem narodu - navodi iz Jumka.

Poručuje se da će ispravnost svog rada "dokazati na sudu" i najavio je da će "protiv onih koji pokušavaju da dovedu u pitanje rad te kompanije, služeći se lažima, podneti krivične prijave".

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da pamučne maske ne mogu da budu korisne u situaciji kada postoji bliski kontakt sa drugom osobom ili kada je udaljenost oko jednog metra, ali da je, ukoliko je udaljenost veća, bolje imati i takvu masku nego ništa.

Najnovije vesti