Jović: Reorganizacija Urbanizma i izuzimanje nadležnosti dva JP (VIDEO)

Na sednici Gradskog veća usvojeni su programi rada sa finansijskim planovima poslovanja za 2019. godinu javnih preduzeća Vodovod, Komrad, Novi Dom, Zavod za urbanizam, Parking servisa i Uprave banje, izjavila je u utorak na konferenciji za medije gradska većnica za informisanje Zorica Jović.

Gradsko veće je, prema njenim rečima, prihvatilo je Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o usklađivanju poslovanja JP Zavod za urbanizam sa Zakonom o javnim preduzećima, jer je novi Zakon "uslovio reorganizaciju ovog preduzeća čiji će naziv ubuduće biti JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja.

- U skladu sa tim, Gradsko veće usvojilo je izmene Nacrta Odluke o izmenama Odluke o osnivanju JKP Parking servis i JP Vodovod, od kojih se izuzimaju određene nadležnosti koje će ubuduće biti u delokrugu rada JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja.

Usvojili smo i Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme, koji ostaje nepromenjen (1.199 lica), ali će se sprovesti preraspodela - naglasila je Jovićeva.

JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja imaće 25 radnika.

Prihvaćen je nacrt Programa podsticaja za razvoj Slobodne zone Vranje za 2019. godinu.

Na sednici je prihvaćen Nacrt Odluke o uspostavljanju saradnje između Grada Vranja i opštine Brod u Republici Srpskoj.

Usvojen je Predlog Odluke o dodeli nagrada uspešnim studentima, po kojoj će 30 najboljih visokoškolaca dobiti po 20.000 dinara.

Prihvaćen je i Javni oglas za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa, za šta je izdvojeno 10 miliona dinara.

Najnovije vesti