Jović: Škole poštuju propisane mere zaštite od virusa VIDEO

Najveći broj škola maksimalno poštuje sve naložene mere i sva uputstva data iz Ministarstva prosvete s ciljem sprečavanja širenja virusa, koja se odnose na zdravlje i bezbednost dece i zaštitu od virusa Covid 19, izjavila je u ponedeljak Zorica Jović, zamenica gradonačelnika Vranja.

- Prosvetni inspektori i inspekcijske službe grada obišli su sve ustanova obrazovanja na teritoriji grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja.

Još jednom apelujem na sve učenike i roditelje da poštuju mere preporučene od Republičkog kriznog štaba i Kriznog štaba grada Vranja, a pre svega one koje se odnose na obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, često pranje ruku i držanje distance - dodala je Jović.

Miroljub Stanković, savetnik gradonačelnika za zdravstvo, naglasio je "da je Krizni štab grada Vranja uvek na vreme donosio preventivne mere u cilju sprečavanja širenja epidemije".

- Nakon održanog sastanka sa direktorima osnovnih i srednjih škola i direktorkom PU Naše dete sprovedena je kontrola poštovanja mera u ustanovama obrazovanja i rezultati su veoma pozitivni - rekao je Stanković.

Boban Antanasijević, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove, dodao je da su inspekcijske službe od početka epidemije bile uključene u kontrolisanje i poštovanje svih važećih mera na teritoriji grada i gradske opštine Vranjska Banja.

- Obišli smo sve osnovne i srednje škole i nisu utvrđene nepravilnosti - istakao je Antanasijević.

Najnovije vesti