Jovanu iz Vranja treće mesto na međunarodnom Bijenalu umetničkog dečjeg izraza

Treće mesto na 10. međunarodnom Bijenalu umetničkog dečjeg izraza (BUDI) osvojio je Jovan Trajković, učenik OŠ Svetozar Marković u Vranju, potvrdio je za Vranje News njegov učitelj i mentor Miomir Dejanović MiDej.

Za ostvareni uspeh, Jovan je od organizatora međunarodnog Bijenala umetničkog dečjeg izraza dobio knjigu i diplomu.

"Jovan je maštovit dečak i mnogo voli da crta.

On na času likovne kulture nacrta i po dva, tri stripa.

Na konkurs smo poslali njegov strip Mateja i Jovan u svemiru i uspeh nas nije mimoišao.

Moji učenici i ja smo srećni što stalno doprinosimo da se i na međunarodnim manifestacijama čuje za Vranje i za stvaralaštvo vranjskih učenika", navodi učitelj Dejanović.

Žiri 10. međunarodnog Bijenala umetničkog dečjeg izraza naveo je u svom saopštenju da je na konkurs pristiglo 1.514 pojedinačnih i grupnih radova u kategorijama BUDI Print, BUDI Original, BUDI Selfie, BUDI Slikar, BUDI Bajka, BUDI Džuboks, BUDI Moda i BUDI Film.

Dečji radovi su stigli iz Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske, Nemačke, Belgije, Češke, kao i iz mnogih krajeva Srbije.

Konkurs pod nazivom Otključano nebo raspisao je Kulturni centar Pančeva.

Festival je u tom gradu održan od 15. maja do 15. juna 2023.

Podsećanja radi, učenik Jovan Trajković i ranije svojim radovima privlačio pažnju na republičkim i međunarodnim nadmetanjima.

Osvojio je treće mesto na republičkom nagradnom konkursu Srbija, doživi!, koji je organizovan u okviru manifestacije Dan tradicije 2022. (konkurs je raspisao Dečji kulturni centar Beograd, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije).

Dobio je zahvalnicu za učešće u međunarodnom projektu Recite glasno, neka čuju ljudi kakve mogućnosti Svemir nudi (organizator projekta je Oaza znanja u Podgorici).

Osvojio je specijalnu nagradu za strip na međunarodnom konkursu Čuva nas i vodi ruka, Karadžića Vuka (konkurs je raspisalo Udruženje Čuvari detinjstva u Nišu).

Dobio je zahvalnicu za učešće u međunarodnom projektu Napravi naučni ukras (organizator projekta je Oaza znanja u Podgorici).

Osvojio je specijalnu nagradu na republičkom literarnom konkursu Pokažimo životinjama koliko ih volimo (konkurs su raspisali časopis Čuvari ravnice i Ekološko udruženje Zeleno pitanje u Novom Sadu).

Osvojio je zahvalnicu na 25. međunarodnoj Balkanskoj smotri mladih strip-autora (konkurs je raspisala leskovačka škola stripa Nikola Mitrović Kokan).

Dobio je zahvalnicu za učešće u međunarodnom projektu U svetu kreativnosti (organizator projekta je Oaza znanja u Podgorici).

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...