Jovanović (ProGlas): Pripremamo video materijal o izbornoj krađi

Vranje/Beograd - Miodrag Jovanović, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i jedan od osnivača ProGlasa, izjavio je da ta inicijativa i organizacija Crta pripremaju dokaze o izbornoj krađi u video formatu i da će ih dostaviti Ustavnom sudu, koji je jedina institucija koja može poništiti izbore.

Jovanović je dodao da će taj video biti dostupan građanima putem medija i društvenih mreža.

"Opozicione partije, ProGlas, građani i nevladin sektor ne treba da odustanu od glasnih povika o izbornoj krađi", ocenio je Jovanović.

Upitan da li opozicija ima potencijal da smeni vlast Srpske napredne stranke (SNS), Jovanović je kazao da je postojeća opozicija "jedina koju imamo" i da građani treba da "upregnu snage da ovim postojećim omoguće da smene nedemokratski režim".

Govoreći o planovima ProGlasa rekao je da osim video materijala o izbornoj krađi ta inicijativa priprema listu minimalnih izbornih uslova koji proističu iz preporuka ODIHR koji bi se ticali svih novoodržanih izbora.

On je dodao da je sve više međunarodnih aktera koji su "voljni" da izvrše pritisak na režim da "upristoji" izborne uslove i omogući kontrolu nad biračkim spiskovima na novim i ponovljenim izbornim procesima.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...