Još tri pacijenta preminula u vranjskim covid bolnicama

Tri osobe preminule su među hospitalizovanim COVID pacijentima Zdravstvenog centra (ZC) Vranje u poslednja 24 sata, saopšteno je u utorak ujutro iz PR službe ZC.

Vranje je dan pre imalo dva, a prekjuče nije bilo smrtnih slučajeva u bolnicama.

Na bolničko lečenje zbog korone u COVID bolnice u Vranju u poslednja 24 sata primljeno je 18 novih pacijenata (juče 5), a otpušteno 12 (dan ranije 7).

U dve COVID bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovano je trenutno 118 pacijenata, dva više nego prethodnog dana.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 62, isto kao juče.

U COVID bolnicama je 40 slobodnih mesta, 2 manje nego juče.

Jedan pacijent u protekla 24 sata transportovan je iz Vranja u COVID bolnicu Kruševac.

Na bolničkom lečenju, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: Procenat zaražavanja

U COVID ambulanti ATD-a u Vranju, prema statistici za ponedeljak, obavljena su ukupno 262 pregleda (juče 203), od čega 105 prvih (prethodnog dana 95) dok su preostali bili kontrolni, saopštavaju iz ZC Vranje. Urađeno je 6 PCR i 108 antigenskih testova (dan pre 107) od kojih je 49 (dan ranije 58) bilo pozitivno na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 45,3 i manji je za 8,9 odsto nego prethodnog dana kada je iznosio 54,2.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...