Još nepoznato kako je Marjan Stamenković nabavio pištolj i municiju

Još uvek je nepoznanica na koji je način sada pokojni Marjan Stamenković iz Vranja, koji je bio osumnjičen za ubistvo Vranjanke S.A (27) 20. februara u Vranju, uspeo da nabavi oružje i municiju kojim je izvršeno ubistvo.

Na pitanja portala Vranje News iz Višeg javnog tužilaštva (VJT) odgovoreno je da su "oružje i municija pronađeni na mestu događaja prosleđeni Nacionalnom kriminalističkom centru".

- Prosleđeni su radi balističkog veštačenja, a nalazi još uvek nisu dostavljeni ovom Tužilaštvu.

Što se tiče oružja koje je pronađeno kod osumnjičenog, sada pokojnog M.S, radi se o pištolju marke "Broving" FN – 19359, kalibra 9 mm, sa fabričkim brojem 42236.

O ostalim pitanjima bićete obavešteni po dostavljanju predmetnih veštačenja - kaže se u odgovoru VJT na pitanja redakcije Vranje News-a.

Takođe, u vezi sa veštačenjem mobilnih telefona u odgovoru iz VJT se kaže da je to tužilaštvo "donelo naredbu za veštačenje"

- I to kako mobilnog telefona u vlasništvu S.A. (27), tako i dva mobilna telefona u vlasništvu osumnjičenog M.S.

Nalaz veštaka još uvek nije dostavljen tužilaštvu - navodi se u odgovoru VJT.

Vranje News je VJT-u uputio još i sledeća pitanja na koja se, tek kada bude završeno balističko veštačenje, očekuju odgovori.

Redakcija je pitala da li je utvrđen način na koji je osumnjičeni M.S, koji je pre nedavnog ubistva S.A. već bio u zatvoru za ubistvo i ubistvo u pokušaju, došao do pištolja, kakvo je poreklo oružja, da li je kod osumnjičenog pronađena municija i da li je poznat način na koji je došao do nje, kao i šta je pokazalo veštačenje telefona žrtve i osumnjičenog za ubistvo.

Podsećanja radi, Marjan Stamenković, koji je počinio samoubistvo 22. februara prilikom policijske potere u Ulici Ive Andrića u Vranju, sahranjen je tek juče, u sredu 10. marta.

Niko od rodbine nije hteo da preuzme njegovo telo, pa je troškove sahrane shodno propisima preuzeo Grad Vranje.

Marjan Stamenković je presudio sebi 22. februara, u šupi jedne porodične kuće u Ulici Ive Andrića u Vranju.

Više od 48 sati bio je u bekstvu nakon što je osumnjičen za ubistvo.

Najnovije vesti