Još jedan podvig surduličkih lekara: Pacijentu laparoskopski uspešno otklonjen tumor debelog creva

Vranje/Surdulica - Tim lekara Zdravstvenog centra (ZC) u Surdulici uspešno je pacijentu Jovici S. (1957) uradio operaciju tumora debelog creva.

I ovog puta, kao i početkom meseca kada je takođe uspešno operisan sedamdesettrogodišnji pacijent, preduzet je operativni zahvat "laparoskopska desna hemikolektomija, zbog tumora u desnoj polovini kolona", kaže za Vranje News hirurg dr Aleksandar Saša Stanojković.

"Operacija je bila složena, ali naš lekarski tim već ima iskustva u radu na ovakvim i sličnim zahvatima.

Uspeli smo da pacijenta hirurški zbrinemo na najbolji mogući način", navodi ovaj hirurg za naš portal.

Osim Stanojkovića u operaciji su učestvovali hiruzi dr Dejan Antić i dr Marija Antić, kao i anesteziolog dr Nikola Gogić, Vranjanac koji radi u ZC Surdulica.

"Ovo nam je druga samostalna laparoskopska operacija desne hemikolektomije kolona i protekla je uspešno.

To su operacije koje su ranije ovde rađene isključivo uz gostovanje lekara sa beogradskih klinika", navode hirurzi Dejan Antić i Marija Antić.

Anesteziolog Gogić navodi da se pacijent uspešno oporavlja i da će se uskoro vratiti porodici, "zahvaljujući timu lekara, anestetičarima i sestrama na odeljenju i u intenzivnoj nezi".

"Radeći svoj posao u tišini, oni su ti koji provode najviše vremena sa pacijentom i oni su ti bez čijeg truda naše odeljenje ne bi bilo to što jeste", kaže dr Gogić.

U operaciji su učestvovali i anestetičarke Nadica Petrović, Aleksandra Nikolić Arsić, Sunčica Petrović i Ivana Anđelković, te instrumentari Tijana Zarkov, Božana Arizanović i Žarko Jović.

Direktor ZC Surdulica dr Dragan Kitanović pohvalio je kompletan medicinski tim.

"Uvek smo tu za naše pacijente.

Menadžment ZC Surdulica nastoji da svi zajedno nastavimo da podižemo kvalitet medicinskih usluga u našem centru i ubuduće", zaključuje Kitanović u izjavi za Vranje News.

Najnovije vesti