Još dve žrtve koronavirusa u Srbiji

U noći između srede i četvrtka u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen koronavirus, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

U pitanju je K.S. (80) koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, koji se poslednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktoru su uložili maksimum tokom njegovog lečenja.

On je inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus.

Druga žrtva je ženska osoba P.B. (62) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš i koja se nalazila na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu.

Kako se navodi, ipak je došlo do letalnog ishoda, a preminula je hronično lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

U Srbiji je ukupno od koronavirusa preminulo šest osoba.

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju do sada je na koronavirus pozitivno 7 osoba iz Vranja, a poslata su još dva uzorka na testiranje u Institut Torlak.

Za sad nema preminulih, ni osoba sa teskom kliničkom slikom.

U skladu sa preporukom Ministarstva zdravlja donet je zaključak da ATD dispanzer "bude izdvojen objekat za pacijente sa respiratornim problemima gornjih disajnih puteva".

- Tamo će se raditi rendgenska i laboratorijska dijagnostika, kao i trijaža pacijenata.

U skladu sa tim apeluje se na sve građane sa navedenim tegobama da se odmah javljaju u ATD dispanzer.

Najnovije vesti