Još dva preminula u kovid bolnicama u Vranju

Dva preminula među hospitalizovanim kovid pacijentima Zdravstvenog centra (ZC) imalo je Vranje u poslednja 24 sata, saopšteno je u utorak iz PR službe ZC.

Na bolničko lečenje zbog korone u COVID bolnice u Vranju u poslednja 24 sata primljeno je 5 novih pacijenata (dan ranije 3), a otpušteno 8 (dan ranije 5).

U dve COVID bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovana su trenutno 84 pacijenta, 5 manje nego prethodnog dana.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 54, tri manje nego juče.

U COVID bolnicama su 73 slobodna mesta, 4 više nego juče.

Na bolničkom lečenju zbog kovida, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: Procenat zaražavanja veći za 9,1 odsto

U kovid ambulanti ATD-a u Vranju, prema statistici za ponedeljak, obavljeno je ukupno 227 pregleda (juče 127), od čega 74 prva (prethodnog dana 62) dok su preostali bili kontrolni, saopštavaju iz ZC Vranje. Urađena su 8 PCR i 82 antigenska testa (dan pre 68) od kojih su 34 (dan ranije 22) bili pozitivni na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 41,4 i veći je za 9,1 odsto nego prethodnog dana kada je iznosio 32,3.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...