Još dva preminula u COVID bolnicama u Vranju za dan

Dve osobe preminule su u COVID bolnicama u Vranju u poslednja 24 sata, saopšteno je u petak ujutro iz vranjskog Zdravstvenog centra (ZC).

Podsećanja radi, prethodnog dana Vranje je imalo jedan smrtni slučaj u COVID bolnicama, kao i u sredu, a prva dva dana ove sedmice bilo je bez preminulih.

Na bolničko lečenje zbog korone u poslednja 24 sata primljeno je 14 (juče 11), a otpušteno 13 (juče 9) pacijenata, saopšteno je iz ZC.

U dve COVID bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovano je trenutno 115 pacijenata, jedan manje nego prethodnog dana kada ih je bilo 116.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 51, deset manje nego juče.

U COVID sistemu ZC Vranje trenutno su 43 slobodna mesta, jedno više nego juče.

Na bolničkom lečenju, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: Smanjen procenat zaražavanja

U COVID ambulanti ATD-a, prema statistici za četvrtak, obavljeno je ukupno 257 pregleda (dan pre 229) od čega 116 prvih (prethodnog dana 82), dok su preostali bili kontrolni, saopštavaju iz ZC Vranje. Urađen je 1 brzi, 3 PCR i 112 antigenskih testova od kojih je 59 (dan ranije 50) bilo pozitivno na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 52,7 i veći je za 5,5 odsto nego prethodnog dana kada je bio 47,2.

Najnovije vesti