Još četiri pojačanja Radnika za visoke ambicije u Super ligi

U Surdulički Radnik stigla su nova pojačanja, a reč je o fudbalerima koji su se nametnuli stručnom štabu tokom priprema pred novu sezonu Super lige - golmanu Ivanu Kostiću, krilu Luki Mićiću, levi bek Uroš Stojanović i vezni igrač Sead Islamović.

Prvo pojačanje, novi čuvar mreže Radnika Ivan Kostić (23), svoje mesto u timu obezbedio je za period od tri godine.

U Surdulicu dolazi iz Metalca gde je proveo dve i po godine, a pre toga bio je čuvar mreže pirotskog Radničkog.

Iz ekipe Bačke stigao je krilni igrač Luka Mićić, Kostićev vršnjak i potpisao ugovor na dve godine.

Mićić je u timu iz Bačke Palanke u Super ligi zabeležio punu minutažu u odigrane 64 utakmica i pozicioniran je visoko na listi strelaca.

Treće pojačanje je Uroš Stojanović, takođe dvadesettrogodišnjak, pojačanj iz Bežanije.

Mladi Stojanović, poziciju levog beka imaće u Radniku naredne tri godine, a pre Bežanije nastupao je za Rad i Žarkovo.

I Sead Islamović (19), doskorašnji fudbaler i kapiten Novog Pazara, novi je član FK Radnik.

Mladi vezista upisao je rekordnu minutažu u prošloj sezoni Prve lige, bio je četvrti na listi strelaca bivšeg kluba.

U Surdulicu je stigao pred polazak ekipe na Zlatibor, a očekuje se da će se nametnuti stučnom štabu i obezbediti mesto u startnoj postavi.

- Mislim da sam izabrao pravi klub za moj dalji fudbalski razvoj.

Nadam se najboljem, boriću se za što veću minutažu.

Što se tiče Radnika vidim da se radi o vrhunski organizovanom klubu, kolektivu koji me je odmah prihvatio kao da sam ovde ponikao.

Nemam dilemu da sam u sredini koja je idealna za razvoj mladog fudbalera - rekao je Islamović.

Islamović je sa upravom kluba iz Surdulice potpisao ugovor na tri i po godine.

KONTROLNE UTAKMICE

Tokom priprema na Zlatiboru, odakle su se surdulički fudbaleri vratili pre nekoliko dana, Radnik je bio bolji od Zlatibora (4:3), banjalučkog Borca (2:0), Javora iz Ivanjice (3:2), dok je poražen u susretima sa Sutejskom (0:1) i Radnikom iz Bijeljine (0:1). Pre nekoliko dana Radnik je u poslednjoj proveri pred početak Super lige savladao pirotski Radnički u Vladičinom Hanu sa 3:0.

Gašić: Još kvalitetniji u novoj sezoni

U Surdulicu je došlo nekoliko igrača koji su prošli dobar deo priprema sa ekipom i najbolji će se do kraja prelaznog roka nametnuti za svoju poziciju u timu, nagovestio je sportski direktor Radnika Darko Gašić.

- Za početak smo ugovore potpisali sa četvoricom novajlija. Seada Islamovića pratimo već godinu dana, momak je ostavio na nas dobar utisak igrama u Novom Pazaru, a što se tiče novog golmana poverenje smo dali Ivanu Kostiću, momku koji je kod nas došao iz Metalca gde je proveo dve i po godine. Poznat nam je još dok je branio boje pirotskog Radničkog, no tada nije bilo realno da ga dovedemo jer smo planirali da šansu damo mladom Nikoli Vasiljeviću. Uroš Stojanović je dve poslednje sezone proveo u Bežaniji, jedan od najstandardnijih igrača i interesantan nam je još od ranije i evo momenta kada oblači dres Radnika, što važi i za Luku Mićića koji je poslednje dve sezone igrao u Bačkoj. Mićić je za dve godine u Bačkoj dao 14 golova, a to je bila dobra preporuka za nas da pojačamo napad i budemo još opasniji u sledećoj sezoni - navodi Gašić.

Najnovije vesti