Gimnazijalka treća na republičkom takmičenju iz srpskog u Tršiću

Jelena Filipović, maturantkinja Gimnazije Bora Stanković u Vranju, osvojila je treće mesto na Republičkom takmičenju u Tršiću iz srpskog jezika i jezičke kulture.

Direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković kaže da je Jelena "sjajan takmičar i da je iz godine u godinu osvajala republičke nagrade na takmičenjima".

- S obzirom na to da je Jelena takmičar od prve godine, ona završno sa ovim takmičenjem ima pet osvojenih mesta na republičkim takmičenjima.

Upornim radom i saradnjom sa mentorom dr Tanjom Rusimović, uspele su da ostvare uspeh i svake godine osvoje neko od prva tri mesta u Tršiću.

Zbog njene velike svestranosti, sjajne organizacije i rada, Jelena je potencijalni kandidat za đaka generacije - izjavila je direktorka Mišić Stanković.

Jelena Filipović: Kruna moje posvećenosti izučavanju jezika

S obzirom na to da mi je ovo četvrta godina kako se u Tršiću takmičim, za mene nije bilo iznenađenja ili nečeg stranog i novog. Ovogodišnja nagrada je kruna moje posvećenosti izučavanju srpskog jezika, a ovo putovanje poslednja prilika da kao gimnazijalac uživam u prirodi Vukovog zavičaja. Za prijemni ispit spremam matematiku, pa mi je bilo teže da se podrobnije pripremam. Ipak, veliku je ulogu odigralo iskustvo i kontinuitet prilikom nadograđivanja znanja iz ove oblasti.

Dr Tanja Rusimović kaže da je Jelena Filipović imala tu čast "da zapečati uspehe ove generacije".

- Uporna i marljiva, ona se takmičila 27. maja, da bi već 28. maja bila na maturskoj večeri.

No, kontinuirani rad, kontemplativnost i senzibilnost za nijanse u jeziku, doprineli su da zablista i ove godine u Tršiću - kaže Rusimovićeva.

Najnovije vesti