Jefimijin vez Sunčici Denić

Pesnikinja iz Vranja Sunčica Denić dobitnik je prestižne nagrade za književnost „Jefimijin vez“, koja se dodeljuje u okviru manifestacije „Jefimijini dani 2018“.

Trideset prvi Jefimijini dani biće održani u Trsteniku i Ljubostinji, sa nizom umetničkih programa.

Nagrada za pesničku knjigu „Matica“ Denićevoj će biti dodeljena u četvrtak 14. juna, u porti manastira Ljubostinja, u okviru centralnog književnog programa „Jefimiji u čast“.

Dobitnica je profesor na Pedagoškom fakultetu u Vranju, a ranije je dobijala nagrade "Milica Stojadinović Srpkinja", za najbolju pesničku knjigu ženskog autora pisanu na srpskom jeziku, nagradu "Grigorije Božović", za najbolju knjigu objavljenu na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji, nagradu "Ana Frank" i druge.

Sunčica Denić je srpska spisateljica, doktor književnosti i profesor. Rođena je 1956. godine u Ugljaru kod Prištine. Diplomirala, magistrirala i doktorirala na prištinskom Filološkom fakultetu. Piše poeziju, prozu, književnu kritiku i eseje. Živi u Vranju gde radi na Pedagoškom fakultetu, na katedri za jezike i književnost. Član je Srpskog književnog društva.

Najnovije vesti