Jedanaest Srpkinja uhapšeno u kafanama Tetova i Gostivara

U pet ugostiteljskih objekata u Tetovu i Gostivaru uhapšeno je 26 žena i devojaka, među kojima je i 11 državljanki Srbije, saopštila je makedonska policija.

U akciji koja je sprovedena u noći između subote i nedelje, između 22 i četiri sata ujutru, u ugostiteljskim objektima zatečeno je 39 žena od kojih je uhapšeno 26 starosti od 20 do 46 godina, prenosi MIA.

Kako se navodi, od ukupnog broja žena (39), 13 su državljanke Makedonije, 11 iz centralne Srbije i jedna sa Kosova, devet Albanije, četiri Bugarske i jedna iz BiH.

Policija nije objavila razlog hapšenja.

Podsetimo, pre dva dana su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole sproveli veliku akciju, po nalogu posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu, kada su uhapsili u dve odvojene akcije devet policijskih službenika, penzionisanog veštaka saobraćajne struke i jednog građanina zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela.

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Najnovije vesti