Jedanaest novozaraženih za dan u Vranju, u bolnici 22 kovid pacijenta

Virusom kovid-19, prema statistici za protekla 24 sata, zarazilo se još 11 stanovnika Vranja, 3 više nego dan pre, saopšteno je u ponedeljak iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na području Pčinjskog okruga (Vranje, Vranjska Banja i još šest opština) testirano je za dan ukupno 135 osoba (dan pre 211) i analize su pokazale da su 23 (dan ranije 17) inficirane koronavirusom.

Posle Vranja najviše novozaraženih imao je Vladičin Han (6), a slede Bujanovac sa 4, te Trgovište i Bosilegrad sa po jednim novozaraženim.

U Surdulici i Preševu nije bilo novih slučajeva zaražavanja u protekla 24 sata.

ATD: Procenat zaražavanja oko 30 odsto

U kovid ambulanti ATD-a u Vranju obavljen je za dan ukupno 31 pregled (dan ranije 72) - 22 su bili tzv. prvi (dan ranije 33), dok su ostali bili kontrolnog tipa. Na antigenskom testiranju od 22 testa (dan ranije 33) njih 7 (juče 5) je bilo pozitivno na virus kovid-19. To daje procenat zaražavanja od 31,8 dok je dan ranije iznosio 15,1.

Na Odeljenju psihijatrije vranjske bolnice, jedinom koje zbrinjava kovid pacijente, trenutno se leče 22 osobe, 3 manje nego dan pre.

Sve su pozitivne na koronavirus i imaju upalu pluća.

Kiseoničku potporu zbog otežanog disanja koristi 13 pacijenata, jedan manje nego juče.

U protekla 24 sata u ovoj bolnici nije bilo novih prijema, a kući je otpušten jedan pacijent.

Jedno novozaraženo dete

U Dečjoj kovid ambulanti u protekla 24 sata urađeno je ukupno 12 pregleda (dan ranije 18) i svi su bili tzv. prvi, nije bilo kontrolnih. Na kovid 19 testirano je 12 dece i troje su bili pozitivni na koronavirus. Reč je o deci školskog uzrasta.

Najnovije vesti