Javni čas zdravlja sa vranjskim maratoncem Kristijanom Stošićem FOTO/VIDEO

Javni čas zdravlja sa najpoznatijim vranjskim maratoncem Kristijanom Stošićem održan je u okviru Dana Vranja na Gradskom stadionu.

Kristijan nije ni trenutka razmišljao da "uskoči" i prihvati ovaj plemeniti zadatak umesto jedne od najčuvenijih srpskih atletičarki Olivere Jevtić, koja se povredila na treningu neposredno pred dolazak u Vranje, a prvobitno je planirana za ovaj događaj.

Stošić je povereni mu zadatak obavio savršeno i priredio zaista zanimljivo i korisno druženje, pre svega sa najmlađim Vranjancima zainteresovanim za atletske discipline, namerne da preko sporta vode i zdrav život.

Da vide kako to izgleda pomogao im je ne samo Stošić, inače pobednik Beogradskog maratona 2018. godine i mnogih trka u Srbiji i Evropi (biran je i za naj-sportistu Vranja), već i ličnim primerom članovi njegove porodice, supruga Aleksandra (koju je svojevremeno zaprosio na originalan način), inače reperezentativka Srbije u sprinterskim disciplinama (100, 200 i 400 metara) i dve ćerkice koje su aktivno učestvovale u svim aktivnostima javnog časa zdravlja.

Stošić je za Vranje News rekao da se odazvao pozivu da učestvuje na ovoj manifestaciji kako bi se deci što više približilo trčanje i atletika kao sport i kako bi shvatili koliko je bavljenje sportom bitno za zdravlje.

"Imamo sada u Vranju ovaj velelepni objekat sa atletskom stazom i moram da priznam da smo sada jedan od retkih gradova koji ima tartan stazu na gradskom stadionu.

Kada sam je počinjao da treniram takve uslove nismo imali kada je reč o ovom objektu i sada ih treba maksimalno iskoristiti.

Tu pogotovo mislim na najmlađe, kako bi odabrali što bolji sportski i životni put".

Javnom času zdravlja prisustvovao je gradski većnik za sport i omladinu Nenad Đorđević koji je za Vranje News rekao da je cilj ovog događaja iniciranje ljubavi prema sportu i trčanju kod dece.

"I prvenstveno prema zdravom načinu života.

Drago mi je da kao lokalna samouprava dajemo svoj doprinos, što smo obnovili gradski stadion u potpunosti, uspeli da na kraju rekonstruišemo i tribine, tako da se nadam da će deca i mladi sada iskoristiti na pravi način ono što im se nudi", rekao je Đorđević.

Javnom času zdravlja u Vranju odazvao se zavidan broj dece, a primer najmlađima svojim prisustvom i učešćem u ovom događaju dali su i članovi Atletskog kluba Vranjski maratonci.

Najnovije vesti