Izvršni direktor Vodovoda: Nesavesni građani prave probleme sa kanalizacijom VIDEO

Ekipe Javnog preduzeća Vodovod izašle su po prijavi građana u ponedeljak ujutro na teren jer je iz Ulice Zmaj Jovine prijavljeno začepljenje fekalne kanalizacije koje je izazvalo probleme u tom delu grada.

Ovo je uobičajen i vrlo neprijatan problem za ovo vranjsko preduzeće.

Zbog odlaganja svega i svačega u kanalizacione otvore vrlo često nastaju štetne posledice po kanalizacionu mrežu, i u nastavku po stanare u pojedinim ulicama gde dolazi do izlivanja sadržaja fekalne kanalizacije.

Izvršni direktor Vodovoda Vladimir Bogdanović izjavio je u ponedeljak pred okupljenim novinarima u Zmaj Jovinoj da je problem u toj ulici brzo rešen i da je kanalizacija očišćena.

- Međutim, posao se po nas tu ne završava, jer veoma je čest slučaj da se suočavamo sa ovakvim problemima.

Neki nesavesni građani otvaraju šahte širom grada i bacaju sve i svašta.

Često je to čvrst materijal, šut, kamenje, pucval, pronalazimo jakne, krpe i sl.

Apelujemo na građanstvo da ne bacaju takav materijal, pa ni garderobu jer to neminovno dovodi do začepljenja kanalizacionih cevi zbog čega, na kraju krajeva, ne samo da prave problem nama već najviše škode sebi - rekao je Bogdanović.

On je apelaovao na građane i da u ovom periodu, kada kreće sezona ogreva, ne istovaruju ogrevno drvo na instalacije i ventile Vodovoda širom grada.

- Time nam prave problem jer ne možemo brzo da intervenišemo, a neretko se dešava da dođe i do fizičkog oštećenja naše opreme, što je još opasnije - rekao je Bogdanović.

Najnovije vesti